Yhtiö & ihmiset

YHTIÖSTÄ

Vuonna 2013 perustettu Index Varainhoito on Suomen ainoa suoraan indeksisijoittamiseen erikoistunut sijoituspalveluyritys. Illuusioiden tai monikerroksisten sijoituspakettien sijaan tarjoamme vain suoraviivaista, asiakaslähtöistä ja läpinäkyvää sijoituspalvelua. Yhdestä osoitteesta Bulevardilta löytyvät niin sijoitus-, välitys-, analyysi- kuin oheispalvelut.

Ohjaamme asiakkaidemme varat parhaiden mahdollisten tuottojen äärelle markkinoiden tehokkaimmilla instrumenteilla – pörssinoteeratuilla indeksiosuusrahastoilla – ja teemme sen aina avoimesti ja läpinäkyvästi: emme harjoita tarpeetonta, ainoastaan kustannuksia kerryttävää kaupankäyntiä. Haluamme, että eettisyys on läsnä toimintamme kaikissa vaiheissa aina ensitapaamisesta lähtien.

Olemme kotimainen, yrittäjähenkinen ja täysin riippumaton osakeyhtiö, jonka kokenut, sijoittamisen ammattilaisista koostuva henkilöstö paitsi omistaa enemmistön yhtiöstä myös tuntee sijoitusmarkkinat kuin omat taskunsa. Voimmekin vilpittömästi todeta, että Index Varainhoidossa työskentelee Suomen kokenein ja monipuolisin ETF- ja indeksisijoituksiin erikoistunut tiimi. Tämän osaamisen annamme täysimääräisesti myös asiakkaidemme käyttöön.

Haluamme avata suomalaisille väylän markkinoiden suoraviivaisimpaan ja tehokkaimpaan sijoittamiseen.

VARAINHOITAJAT - HELSINKI

Petri 2

Petri Pohjanoksa

Varainhoitaja – KTM

Petrillä on yli 15 vuoden monipuolinen kokemus rahoitusalalta. Viimeiset 10 vuotta Petri on toiminut varainhoidon asiantuntijatehtävissä Ålandsbankenissa sekä Seligson Co:lla. Hän on tehnyt varainhoidon yhteistyötä sekä yhteisöasiakkaiden että yrittäjien ja yksityishenkilöiden kanssa. Hän on ollut myös D. Carnegiella analyytikkona, ja lisäksi Petrillä on 7 vuoden kokemus liiketoiminnan konsultoinnista.

 • +358 (0)40 558 7661
Viggo 1

Viggo Löfgrén

Kapitalförvaltare – EM

Viggo toimii henkilökohtaisena varainhoitajana palvellen sekä yhteisö- että yksityisasiakkaita molemmilla kotimaisilla kielillä. Tämän tehtävän ohella hän istuu yhtiön johtoryhmässä ja sijoitustoimikunnassa. Viggo on työskennellyt yhtiössä lähes sen alkumetreiltä saakka.

Viggo suhtautuu työhönsä suurella intohimolla ja tekee aina kaikkensa asiakkaan luottamuksen ansaitsemiseksi. Asiakkaan vilpitön kiitollisuus ja tyytyväisyys saa hänet pyrkimään vielä aina parempaan työhön.

 • +358 (0)50 382 4066
Rainer 1

Rainer Leinonen

Varainhoitaja – KTM

Rainer on toiminut viimeisen 20 vuoden aikana mm. Mandatum Yksityispankin sijoitusjohtajana, Taaleritehtaalla yksityispankkiirina sekä Gyllenberg Asset Managementissä. Hänellä on laaja kokemus myynnin ja markkinoinnin kehittämistehtävistä sijoitusalalla viimeksi OP-Pohjola-ryhmässä mm. OP-Rahastoyhtiön palveluksessa.

 • +358 (0)50 382 3821
KH 1

Kari-Heikki Koskinen

Varainhoitaja – KTM

Kari-Heikki on toiminut lähes kymmenen vuotta Nordeassa eri varainhoidon tehtävissä. Viimeksi hän työskenteli Nordean Yksityispankissa hoitaen yhteisöjen sekä yksityishenkilöiden ja yrittäjien varallisuutta.

 • +358 50 462 4121
Steffi 1

Stefan Nordling

Varainhoitaja – KTM

Stefanilla on yli 20 vuoden laaja kokemus rahoitusalalta asiakasvastuullisista myynti-, konsultti- ja varainhoitotehtävistä. Viimeiset 10 vuotta hän on keskittynyt instituutioiden varainhoidon kokonaistarpeiden kehittämiseen ja strategisen yhteistyökumppaniverkoston luomiseen Ålandsbankenilla ja RAM Partnersilla. Stefanille on matkan varrella kertynyt osaamista myös ICT ja logistiikka-aloilta.

 • +358 (0)40 417 8055
Joakim 1

Joakim Rouvinen

Junior varainhoitaja – MSc in Finance

Joakim on yrittäjäperheestä lähtöisin oleva kunnianhimoinen, päättäväinen ja uransa alkuvaiheessa oleva opiskelija. Häntä kiinnostavat erityisesti sijoittajakäyttäytyminen ja markkina-anomaliat.

Currently, he is completing his Master’s degree in Finance. His thesis assesses herding behaviour on Nordic stock markets. Joakim aspires to be a leading expert in wealth and asset management.

 • +358 (0)400 130 901
Esko 1

Esko Immonen

Toimitusjohtaja – KTM, MBA

Kaikki tietävät, että indeksisijoittaminen on sijoittajalle paras ja tehokkain tapa hoitaa sijoituksiaan. Silti niin harvoin – jos koskaan – tätä vaihtoehtoa edes halutaan nostaa esiin sijoitusalan tarjonnassa. Me kaikki tiedämme miksi. Korkeat palkkiot ja tehokas sijoittaminen eivät kulje käsi kädessä.

Esko on aiemmin vetänyt mm. Sampo-Leonian osaketutkimusta, Mandatum Yksityispankin ja Taaleritehtaan sijoitustoimintaa sekä toiminut Taaleritehtaan Rahastoyhtiön toimitusjohtajana.

 • +358 (0)50 441 2053
Hannu 1

Hannu Kahra

Hallituksen puheenjohtaja – FT

Palkkioita perustellaan salkunhoitajan etevyydellä, mutta useiden tutkimusten mukaan palkkiokulut ovat yleensä suuremmat kuin salkunhoitajan tahkoamat ylimääräiset tuotot. Sijoittajilta se on hukkaan heitettyä rahaa. Sillähän pankkiiriliikkeet ja sijoitusrahastot pärjäävät.

Hannu on toiminut mm. kansantaloustieteen määräaikaisena (ma.) professorina Oulun yliopistossa, taloustieteiden kvantitatiivisten menetelmien ma. professorina Turun kauppakorkeakoulussa, tutkimusjohtajana Kaupthing Sofi Oyj:ssä ja CIO:na (chief investment officer) Kaupthing MS Funds -rahastoyhtiössä. Lisäksi hän on ollut konsulttina Monte Paschi Asset Management SGR -yhtiössä Milanossa, Italiassa ja talousmatematiikan ma. professorina Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Jukka 1

Jukka Huuskonen

Sijoitusjohtaja – BA (Hons.)

Jukalla on kokemusta meklaritoiminnoista, markkinatakauksesta ja proprietary tradingista mm. Leonia Pankista, Mandatum Pankkiiriliikkeestä ja Danske Marketsista vuodesta 1999. Hänen erityisosaamistaan ovat pörssinoteerattujen tuotteiden lisäksi futuurit ja valuutat.

 • +358 (0)50 546 2491
Tuomas 1

Tuomas Rytsölä

Hallintojohtaja – OTK, MBA

Tuomas Rytsölällä on pitkä kokemus juridiikasta ja rahoitusalasta sekä Suomesta että ulkomailta. Hän on työskennellyt mm. pankissa, rahoituslaitoksessa sekä eri yrityksissä rahoitusjuridiikan parissa.

 • +358 (0)40 570 4222
Marjut 1

Marjut Kaste

Hallintopäällikkö

Marjutilla on yli 30 vuoden laaja kokemus rahoitusalalta. Ennen Indexille tuloa Marjut toimi Elite Rahastohallinnon toimitusjohtajana sekä vastasi Eliten varainhoidon back officesta. Tätä ennen Marjut toimi SEBissä Suomen Customer Supportin vetäjänä ja esimiestehtävissä mm. OMX Back Office and Custody Services Oy:ssä sekä Leonia Back Office Oy:ssä.

 • +358 (0)50 597 0303
Simo 1

Simo Rahikainen

Markkinointi- ja kehitysjohtaja

Simolla on 17 vuoden kokemus sijoitusalan erilaisista tehtävistä tutkimuksen, salkunhoidon, myyntijohdon ja asiakaspalvelun saralta. Simo on myös toiminut tuotepäällikkönä lanseeraamassa uusia sijoitusstrategioita ja rahastoja.

Kiinnostuksen kohteina hänellä on makrotalous, rahapolitiikka ja faktorisijoittaminen. Hänen sijoitusteesinään on, että oikein valitulla allokaatiolla ja kustannuksilla on suurin merkitys sijoittajan saamaan tuottoon.

 • +358 (0)50 350 6069
Andrea 1

Andrea Ginman

Analyytikko

Andrea opiskelee Hankenilla Helsingissä. Pääaineena on rahoitus ja sivuaineena tilastotiede. Hänen kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat muun muassa eri investointistrategiat sekä kvantitatiivinen rahoitus.

 • +358 (0)50 535 4304
Laura 1

Laura Linkoneva

Markkinointi ja viestintä

Laura opiskelee Haaga-Heliassa finanssi- ja talousasiantuntijaksi. Hän kirjoittaa sijoitusblogia Kauppalehdessä ja toimii aktiivina Osakesäästäjien Keskusliiton Nuorissa Osakesäästäjissä, jossa tekee aktiivisesti töitä sijoittamisen popularisoinnin ja nuorten talousosaamisen parantamisen puolesta.

 • +358 (0)40 542 7527